Tuesday, May 27, 2014

Products Review

I don't know what to do this morning so I come up with this idea to share what I have and what I use in my daily routine. This entry is just the same as the previous entries about product reviews.

I love to share everything with people so u do like it or not that's not my problem 

                   

1. In2It Flamingo Lipstick 

Lipstick ni beli kat watson sbb at that time nampak lawa je. 
Tapi sebenarnya tak lawa because it's too light. Lighting watson tu yg buat colour dia nampak lawa. Bila keluar dari watson nampak buruk. 

2. NYX Pure Red Matte Lipstick 

I really love this pure red lipstick given by my roommate sbb dia beli tapi tak pakai. Aku pakai je why bother. Lipstick ni leceh sikit sbb senang comot kalau tak jaga. 

3. Victoria Secret Body Mist 

This one aku beli online kat Carmieylicious murah je siap bagi free gift yang kecik lagi sbb time promotion. I chose Pure Seduction sbb bau dia so wangi. 

4. Aylamyra Purifying and Scar Serum 

It is for pimples, whiteheads, blackheads and pores. Aku takde pimples sangat pun tapi whiteheads blackheads banyak so pakai la benda alah ni. So far tak nampak any improvements pun lagi. Maybe it takes longer time.

6. In2It compact powder

Previously aku pakai Maybelline compact powder tapi time kat Melaka dulu bedak tu out of stock so aku pakai In2it ni. Tak sangka best and smooth and soft and gentle and aku suka. Boleh beli kalau nak beli kat guardian berlambak.


6. Nano White Sunblock (skin colour) 

Kebetulan baru 2 bulan duduk upsi ni kulit burned sbb exposed to direct sunlight nearly everyday. Jadi kulit aku berbelak. Siap naik panau lagi. So aku beli sunblock ni. The best thing is bau dia wangi and seminggu pakai, belang tu dah takde. Tapi panau still ada. Cuma yang tak bestnya benda ni dia buat kulit kita berpeluh (dua orang cakap benda sama). Aku kuat berpeluh so bila pakai lagi teruk peluhnya. 

7. La bourse Hair Serum 

This one is highly recommended sebab bila pakai rambut jadi wangi. Feeling2 like a princess pegang pegang rambut walaupun rambut macam dawai besi. Yang ni aku beli kat annahollic tapi sekarang dah close rasanya. Best. Kalau nak boleh beli kat sini (Wanazi Shoppe) 

 

This lotion is from my mom. Aku suka bau dia tapi aku tak suka dia punya texture which is a little bit sticky to me yg kuat berpeluh.


Goodbye everyone !

2 comments:

Norsa Sara said...

Good info :) I wanna buy a sunblock before this but it turn out I didn't buy any because I was confuse which SPF I should buy. Ahaaksss.

Lepas ni, abes bedak aku boleh la try In2it plakkk =)

nurul nabila Amirah said...

Sebenarnya nak beli yg SPF20 je but the the amoi said asian should take at least up to SPF50 sbb we r very expose to direct sunlight so aku amik yg tu.

Masalahnya aku cepat berpeluh, pakai yang ni lagi lencun :(

Compact powder in2it tu okay aku suka :)