Saturday, July 22, 2017

Myeongdong Street Cafe, Kota Bharu.

To start the story, my girls picked me up around 10 pagi katanya nak pergi bank rakyat. Lepas settle kerja, pergi makan korean food kat Myeongdong Street Cafe seberang KB Mall tu. These girls ni K-pop fans so memang itu la pilihan dia, Rara yang tekak kari mamak ni ikut je chill chill you all. 

Dia bagi menu yang Rara pulak tak faham ape benda nye semua ni Raboki, Kimbap ape ni. Kalau Kabuki brush tu tahu la, kalau sos Kimball tu pernah la dengar. Nasib baik kat menu tu dia dah sertakan sekali maksud benda alah tu ape. 

Contoh: Raboki Cheese maksudnya (korean noodles with cheese) 

Something like that beserta gambar yang tak berapa nak clear. Nasib baik ade gang K-pop girls yang explain everything pasal menu tu. Guess what? Rara buat pilihan yang bijak when I ordered Raboki Cheese tu which is quite tasty to me. 

Satu sorang okey yang penting sama-sama rasa 

Ni Rara punya, Raboki Cheese. Maggi cheese la lebih kurang tapi kuah nya tak tahu la dia pakai ape lain macam sikit. Yang penting Rara makan habis, kuah dia je I cannot go any further haha (MYR 8.90)

Raboki Chicken, Hajar pilih. Ayam dia sedap okay tak menyesal pun kite paksa Hajar pilih yang ni (MYR 8.90)

Kimchi Tuna ni Ain pilih. Yang ni sedap jugak, I love that tuna oh sedap nya. Ain makan proper, kalau dapat kat Rara aku gaul semua sebelum makan lagi sedap. (MYR 6.90)

Huda pilih Kimchi Fried Rice (MYR 7.90) lebih kurang sama dengan menu Ain je ni cuma nasi goreng dia tak sedap. Yang ni Huda add on chicken kot. 

Kimbab ni Ain pilih lepastu dia take away sebab dia kenyang haha. Rara makan satu roll je guys, not my taste. (MYR 6.90) 

Air sorang satu guys. Please order Honey lemon and Mocha sebab sedap (mmuah)

To conclude, you all bolehla singgah lunch di Myeongdong Street Cafe ni just to try. Senang je sebab restaurants dia sebelah kanan KB Mall. Boleh terus masuk, duduk and orang ambilkan order. Lepas makan, pergi kaunter then bayar. 

Up lagi 5 kg guys. 

No comments: